Ministerie Onderwijs is stuurloos’

MP AsjesWillemstad – ,,Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) is een stuurloos ministerie waar in minder dan 3 jaar 5 ministers de scepter zwaaiden en waar reeds 4 maanden een interim-minister zit die totaal geen aandacht besteedt aan deze portefeuille.”

Parlementslid voor MFK Monique Koeyers-Felida heeft geen goed woord voor de wijze waarop er sinds 10-10-‘10 met de portefeuille Onderwijs is omgegaan en wijst erop dat het ministerie met elke verandering van minister wordt geconfronteerd met drastische veranderingen.
Bovendien heeft het ministerie sinds augustus van dit jaar geen eigen minister en is daar ook geen kandidaat voor naar voren gebracht door Pueblo Soberano.

,,Wat ook nog steeds een trauma is, is het uitdelen van boeken, dat begin dit schooljaar zo fout liep. Er zijn nog steeds scholen en leerlingen die niet alle boeken hebben gekregen. We wachten nog op een evaluatie van de resultaten van het eerste examen voor vsbo, havo en vwo. De Dienst Openbare Scholen (DOS) heeft nog steeds geen permanent hoofd”, aldus Felida.

Ze constateert ook dat verschillende werknemers bij Kas di Kultura in onzekerheid leven vanwege de aankondiging dat er een cultuurinstituut zal worden opgericht maar dat niet duidelijk is of zij daar naar toe worden overgeheveld.

,,Er is een scan uitgevoerd naar de problemen binnen Kas di Kultura maar het parlement heeft de resultaten hiervan nog steeds niet ontvangen. Er wordt naast Sedreko nu een andere stichting opgezet om te assisteren bij sport. Heel twijfelachtig in een tijdperk waarbij subsidiestops worden afgekondigd en de overheid stichtingen wil gaan clusteren. We kunnen zaken blijven opnoemen om aan te tonen hoe weinig aandacht er is voor deze portefeuille.”

Felida hoopt erop dat er tijdens de begrotingsbesprekingen voor 2014 meer duidelijkheid ontstaat over de nieuwe minister en er op serieuze wijze zal worden omgesprongen met de portefeuille.

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *