Ministers en DAE in gesprek

logo-daeWILLEMSTAD — De directie van luchtvaartmaatschappij DAE heeft gisteren tijdens het gesprek met de ministers Earl Balborda (PNP) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning en Stanley Palm (Pais) van Economische Ontwikkeling een voorstel voorgelegd waar de ministers over in beraad zijn, aldus minister Palm.

Over de precieze inhoud van het voorstel wilde hij nog niets zeggen.
Wel meldde hij dat de ministers het voorstel in beraad nemen, mits de luchtvaartmaatschappij de rechtszaak tegen minister Balborda laat vallen.
De zaak werd aangespannen omdat DAE vindt dat de minister en de Curaçaose Burgerluchtvaartautoriteit te weinig hebben gedaan om te helpen in de ‘kwestie-Venezuela’, terwijl daartoe wel mogelijkheden waren.
Dat land besloot medio mei de bevoegdheden van DAE om er te landen en op te stijgen tijdelijk op te schorten, om een maand later permanent de vergunning van DAE in te trekken.
Op 11 juli zal er een volgende zitting zijn, waarbij wordt besloten of de zaak wordt voortgezet.

Bij het gesprek van gisteren was DAE-directeur Steve Sloop aanwezig en niet de veelbesproken consultant Nelson Ramiz.
Al enige tijd wordt door verschillende personen, waaronder ex-premier Daniel Hodge, beweerd dat Venezuela met name een probleem heeft met Ramiz vanwege zijn verleden met de Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Aeropostal.
DAE wet-least enkele vliegtuigen van de Amerikaanse vliegmaatschappij Falcon Air van Ramiz.

Ook Ramon Chong was tijdens het gesprek aanwezig namens DAE.
Hij presenteerde zich als de cfo van de luchtvaartmaatschappij.
Naar verluidt zou de aanwezigheid van Chong in het verkeerde keelgat van de overheid zijn geschoten.
Als manager van de afdeling inspectie bij het ministerie van Economische Ontwikkeling zou Chong onlangs buitengewoon verlof voor een jaar hebben aangevraagd en gekregen.
Dit verlof, waarbij Chong niet krijgt uitbetaald maar wel al zijn rechten behoudt, zou in augustus aanvangen.
Ministers Balborda en Palm waren gisteren onaangenaam verrast door de aanwezigheid van Chong aan de onderhandelingstafel namens DAE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *