Navarro: Intellectuele daders Wiels nog op het eiland

Minister Nelson Navarro  FOTO JEU OLIMPIO

Minister Nelson Navarro
FOTO JEU OLIMPIO

WILLEMSTAD — De politie heeft voldoende informatie kunnen vergaren over de intellectuele daders achter de moord op de politicus Helmin Wiels. Het onderzoek is in volle gang en het zal niet lang duren voordat deze daders worden opgepakt. Dit zei Justitie- minister Nelson Navarro tijdens de wekelijkse persconferentie gistermiddag bij Fòrti.

De minister is ervan overtuigd dat deze zaak dit jaar nog zal worden opgelost. De uitvoerende daders zitten al vast en zullen in de maand mei terechtstaan. Het onderzoek ter zitting zal meer duidelijkheid verschaffen over de moord op Wiels.

Navarro geeft echter al aan dat de politie op het spoor is van de intellectuele daders en kan verzekeren dat deze verdachten zich nog steeds op het eiland bevinden. Ze worden goed in de gaten gehouden, om te voorkomen dat zij wegvluchten.

Verder benadrukt Navarro dat als het hen lukt te vluchten, de hulp van Interpol direct ingeschakeld zal worden. Dit geldt ook voor de verdachten van de recente dubbele moorden bij Baya en Bullenbaai en de moord op DJ Renzo. Als deze intellectuele daders proberen om op legale wijze het eiland te verlaten, zullen zij aangehouden worden door de politie.

Het is nog niet voorgekomen dat een van deze daders getracht heeft om naar het buitenland gegaan, zegt de minister desgevraagd tegenover de Amigoe. “Iedereen is nog hier.”

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *