NTR | Op Curaçao al begonnen met inzamelen voedsel voor Venezuela

Kim Hendriksen


WILLEMSTAD – Sinds de beslissing dat Curaçao een logistieke hub wordt voor internationale hulp aan Venezuela, wordt op het eiland ook levensmiddelen ingezameld.

Eén van de plekken is Toto, een supermarkt in de Renaissance Mall. Twee dozen liggen al aardig gevuld met producten als maismeel, spaghetti en rijst om naar Venezolaanse families te sturen.

“De hele dag lopen mensen in en uit de winkel die spullen komen brengen en daar zijn we hartstikke blij mee. Ook op de andere locaties zijn al aardig wat spullen binnengekomen”, vertelt Rivas Carlos, voorzitter van Venex. Dat is een organisatie die opkomt voor de belangen van Venezolanen op Curaçao.

Venex is dus alvast begonnen met het inzamelen van levensmiddelen. Hiervoor zijn vijf winkels, vijf kerken en twee supermarkten aangewezen waar je de producten kan doneren.

Houdbaar voedsel en medicijnen
“Omdat we nog niet weten vanaf wanneer we de hulp kunnen gaan versturen naar Venezuela, roepen we vooral op om houdbare producten te doneren die nog een tijdje meekunnen”, aldus Carlos.

Premier Eugene Rhuggenaath heeft aangegeven pas met de humanitaire actie te willen beginnen als de zittende president Nicolás Maduro de grenzen opent of als hij aftreedt als president. Dit om niet de indruk te wekken dat Curaçao meewerkt aan een militaire actie.

Tot die tijd zal Venex alle ingezamelde goederen opslaan in een loods. Op de website van Venex staat een lijst met producten die gedoneerd kunnen worden. Deze lijst zal waarschijnlijk nog wijzigen als spullen binnenkomen. “Op dit moment zoeken we dus houdbare levensmiddelen en medicijnen. Want daaraan is het grootste tekort”, aldus Carlos.

Bron: NTR/Caribisch Netwerk

4 Reacties op “NTR | Op Curaçao al begonnen met inzamelen voedsel voor Venezuela

 1. @Muis, Gezinnen die honger hebben maar ondertussen heeft de bevolking een fortuin uitgegeven aan vuurwerk, dure feestjes rond kerst en nu weer carnaval. Ondertussen nog gouden kettingen kopen. Geld is er wel maar de prioriteiten liggen anders!

 2. Ik ga ook pas hulp geven als Madura weg is en de grenzen opent.
  Meneer of mevrouw De Rechtsstaat: Ben ik dan ook in gesprek met Maduro om zijn aftreden te bespreken?

 3. Heel lief, maar laten we voedsel inzamelen voor gezinnen HIER die geen eten hebben! (en ja ik heb er een onder mijn hoede waar de koelkast leeg was en moeders slechts 40kg woog omdat er simpelweg geen eten was…)
  De grootmachten zorgen wel voor Venezuela, laten wij voor onze eigen mensen zorgen.

 4. De Rechtsstaat

  Premier Eugene Rhuggenaath heeft aangegeven pas met de humanitaire actie te willen beginnen als de zittende president Nicolás Maduro de grenzen opent of als hij aftreedt als president.

  Is onze MP in gesprek met Nicolaas Maduro met als onderwerp zijn (Maduro’s) aftreden?

  Wat een hoogmoedswaanzin van deze kerel zeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *