Persbericht Openbaar Ministerie: Update aanhouding G.R.M.J.

Openbaar Ministerie

Persbericht Openbaar Ministerie: Update aanhouding G.R.M.J.

Vroeg in de ochtend van donderdag 24 juli 2014 is de 46-jarige Curaçaoenaar G.R.M.J. bij een appartementencomplex in de omgeving van Ser’i Lora aangehouden. De aanhouding houdt verband met het onderzoek “Maximum”, zijnde het onderzoek naar de intellectuele daders van de moord op Helmin Wiels.

Op verzoek van de Officier van Justitie en onder leiding van twee rechter-commissarissen hebben er voorts ook een aantal huiszoekingen plaatsgevonden. Er is huiszoeking verricht bij het appartement alwaar G.R.M.J. werd aangehouden en twee woningen gelegen te respectievelijk Steenrijk en Steenen Koraal.

Er werden ook huiszoekingen verricht bij een hotel in de binnenstad en een bedrijfspand in Saliña. Bij verschillende van deze panden zijn voorwerpen in beslag genomen die van belang kunnen zijn voor het onderzoek.

G.R.M.J. is voor de duur van twee dagen in verzekering gesteld. Mocht de verlenging van de inverzekeringstelling noodzakelijk worden geacht, dan zal G.R.M.J. op vrijdag 25 juli 2014 worden voorgeleid voor de rechter-commissaris, die de rechtmatigheid van de aanhouding en van de inverzekeringstelling van de verdachte G.R.M.J zal moeten toetsen.

Aan G.R.M.J. zijn beperkende maartregelen opgelegd. Hij mag, afgezien van zijn advocaat en de reclassering, voorlopig geen contact hebben met de buitenwereld.

In het belang van het onderzoek kunnen op dit moment geen nadere mededelingen worden gedaan.

Bron: Openbaar Ministerie

Dossier: Helmin Wiels – Moord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *